Merkenspel – Achtergrond Resultaat

Leuk dat je ons merkenspel gespeeld hebt. En viel het mee of tegen?
Vergeet niet je score en inzichten te delen via social media met de hashtag #merkenspel en tag @cartmoodindex

Bedrijfsinformatie
Op deze pagina lichten we de goede oplossing toe en geven we verder inzicht in het bedrijf achter deze én andere merken.

JDE Peet’s NV – Douwe Egberts x Kanis en Gunnink

De afkoring JDE verwijst naar de onderneming Jacobs Douwe Egberts.
De link tussen JDE Peet en Douwe Egberts zal bij de meeste mensen bekend zijn; dat ook Kanis en Gunnink een merk van hetzelfde JDE Peet’s weet lang niet iedereen. Zo werd het vorig jaar nog doodleuk gepromoot als alternatief in een oproep tot boycot van Douwe Egberts vanwege de aanwezigheid van JDE Peet’s in Rusland.
Andere merken van JDE Peet’s die je misschien ook kent zijn: Senseo en Pickwick.

Dr. August Oetker KG – Koopmans x Dr. Oetker

Koopmans is een begrip in bakproducten en heeft een rijke geschiedenis die terug gaat tot 1846. In 2000 heeft Koopmans zijn consumentendivisie verkocht aan Dr. August Oekter KG.
Naast bakproducten en pizza’s houdt Dr. Oetker zich ook bezig met bier en frisdranken via dochteronderneming Radeberger Gruppe KG. Ook is het meerderheidsaandeelhouder van het Spaanse Freixenet dat cava produceert.

Mondelez International, Inc. – LU x Philadelphia

Mondelez International werd in 2012 opgericht als afsplitsing van Kraft Foods dat in 2015 werd overgenomen door Heinz en sindsdien verder gaat onder de naam Kraft Heinz Company.
Naast koekjes zoals LU en de smeersels van Philadelphia doet Mondelez ook zaken in kauwgom (Stimorol) en chocola (Milka, Côte d’Or en Toblerone).

PepsiCo, Inc. – Lay’s x Pepsi

PepsiCo, Inc. kennen we natuurlijk allemaal van de gelijknamige cola. Maar ook een groot deel van de snacks die zo lekker combineren bij cola zijn van PepsiCo, zoals Lay’s, Cheetos, Doritos en Duyvis. Verder zijn ook andere dranken zoals 7Up, Gatorade, Tropicana en Looza onderdeel van Pepsi. Minder bekend is dat ook Quaker met ontbijtproducten zoals muesli en havermout van PepsiCo is.

The Coca Cola Company – Fuze Tea x Coca Cola

The Coca Cola Company is al generaties verbonden met andere frisdranken zoals Fanta en Sprite. En ook de geconcentreerde vruchtensappen van Minute Made en sportdrank Aquarius zijn al heel lang onderdeel van Coca Cola.
In de 21ste eeuw heeft Coca Cola dit verder uitgebreid met het mineraalwater van Chaudfontaine (2003) en de lancering van het ijstheemerk Fuze Tea in Nederland in 2018.

Nestlé SA – Garden Gourmet x Nesquick

Nestlé SA brengt heel veel producten onder de eigen naam op de markt of gebruikt een afgeleide naam waarin het bedrijf heel duidelijk te herkennen is. Naast Nesquick geldt dat bijvoorbeeld ook voor Nespresso en Nescafé. Het meest bekend is Nestlé van de chocolademerken KitKat, Nuts, Smarties en Lion. Maar ook in de vegaproducten probeert Nestlé met het merk Garden Gourmet een graantje mee te pikken.

Unilever PLC – Ben & Jerry’s x Hertog IJs

Unilever PLC heeft een heel groot scala aan merken en een geschiedenis die zich kenmerkt door aan-en verkopen. Zowel Hertog IJs (1996) en Ben & Jerry’s (2000) zijn hier goede voorbeelden van. In iedere sector waarin Unilever actief is brengen ze meerder merken op de markt. Zo is de kans dat de consument voor een product van Unilever kiest heel groot. Voorbeelden van andere combinaties zijn Rexona en Axe, OMO en Robijn en Zendium en Prodent.

Mars, Incorporated – Pedigree x Celebrations

Chocola en honden is meestal geen goede combinatie maar Mars, Incorporated vaart er wel bij. Sterker nog: het grootste deel van de omzet komt uit de verkoop van Pedigree, Whiskas, Sheba, Cesar en Royal Canin.
Alle chocolademerken in een doosje Celebrations komen ook van Mars, zoals Bounty, Mars, Milky Way, Snickers en Twix. Maar waar het bedrijf wereldwijd het meeste mee bekend is zijn ongetwijfeld M&M’s.

You change it