Veelgestelde vragen

Wat is CartMoodIndex?
CartMoodIndex is jouw gepersonaliseerde duurzaamheidscore gebaseerd op wat jij belangrijk vindt. Het is een score tussen 0 en 100 die we op basis van de instellingen in jouw profiel toekennen aan producten in de supermarkt. Een CartMoodIndex van 80 of meer betekent dat een product goed bij jou past.

Hoe wordt de CartMoodIndex bepaald?
Op basis van onafhankelijke openbare data bepalen we een basisscore. Dit doen we vanuit de Sustainable Development Goals en daarbij kijken we breder dan alleen het product zelf. We kijken naar het totaalplaatje; waar gaat het geld van jouw uitgave nou écht naartoe? Welk bedrijf zit er nu precies achter het product en hoe gaan zij om met bijvoorbeeld gendergelijkheid, klimaat, armoede en werkomstandigheden.
Het gebruikersprofiel bepaalt vervolgens hoe zwaar de diverse onderdelen wegen. Hetzelfde product kan dus perfect bij jou passen, maar geen overtuigende keuze voor jouw buurman zijn.

Hoe vaak wordt CartMoodIndex bijgewerkt?
We werken onze data dagelijks bij. Dit doen we onder andere door nieuwsberichten te scannen. Ook voeren we analyses uit op gescande producten en zijn we altijd op zoek naar extra databronnen om ons datamodel verder te optimaliseren. We juichen het toe als gebruikers hier een actieve bijdrage aan willen leveren.

Kunnen jullie ook op andere onderdelen scannen?
Ja absoluut. We hebben nu een basis neergezet, maar als er andere onderwerpen zijn die onze gebruikers belangrijk vinden, dan horen we dat graag en zullen we extra onderwerpen toevoegen naast onderwerpen als alcohol, tabak en mensenhandel.

Ik wil een donatie doen, maar wat gebeurt er met mijn geld?
Het gebruik van onze app is gratis, maar we zijn blij met iedere vrijwillige bijdrage. Iedere euro die wordt gedoneerd zullen we besteden aan het doorontwikkelen van CartMoodIndex. We zullen gebruikers hier periodiek over inlichten en hechten veel waarde aan transparantie.
In verband met bankkosten vragen we je een minimale donatie te doen van € 5,-.

Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens?
Om CartMoodIndex te gebruiken heb je eigenlijk alleen een e-mailadres nodig. Deze koppelen we aan je account. In je profiel vragen we je om je geslacht en geboortejaar. Deze gegevens gebruiken we om analyses te doen waarmee we een beter inzicht krijgen in het gebruik van onze app en wat mensen in de verschillende fases van hun leven belangrijk vinden.
Voor gedetailleerde informatie over persoonsgegevens verwijzen we naar onze privacy- en cookiebeleid.

Mis je een vraag? Stel ‘m ons via het contactformulier en wie weet vind je binnenkort het antwoord op je vraag hier terug.

You change it